Χτένια και risotto με pesto μυρωδικών

Τι θα φτιάξεις:

Το Risotto είναι ένα κλασσικό Ιταλικό πιάτο όπου το ειδικό ρύζι σιγοβράζει σε ζωμό μέχρι να αποκτήσει μια πλούσια και κρεμώδη υφή. Μπορεί να σερβιριστεί σκέτο ή ανακατεμένο με άλλα υλικά και μυρωδικά ή να αποτελέσει τη βάση (το κρεβάτι) για κάτι άλλο που θα σερβίρεις μαζί (λαχανικά, κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι).


Τα χτένια μας είναι Αμερικής. Είναι τα μεγαλύτερα της κατηγορίας τους ( Ξέρατε ότι μόνο το 15% αυτών που ψαρεύονται μπαίνει λόγω μεγέθους στην κατηγορία U10 που θα βρείτε μέσα στο box σας?). Καταψύχεται την ίδια στιγμή που αλιεύεται και λόγω αυτού διατηρεί όλα τα υγρά του και δεν στεγνώνει με αποτέλεσμα να έχει μια αγνή, πλούσια γεύση και μηδαμινή συρρίκνωση κατά το μαγείρεμα τους. Για αυτό και ονομάζονται King Scallops (Βασιλικά Χτένια). Τα ωραιότερα χτένια που θα δοκιμάσετε στην ζωή σας.

Το ρύζι μας είναι της ποικιλίας Vialole Nano και προέρχεται από τον Οίκο Ferron της Ιταλίας. Είναι η Ferrari των ιταλικών ρυζιών. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι διατηρεί τον σκληρό του κόκκο κατά το μαγείρεμα δίνοντας το απόλυτο χύλωμα που αποζητούμε στο ριζότο χωρίς να λασπώνει. Το απόλυτο ρύζι για ριζότο.

Τα λαχανικά μας τα προμηθευόμαστε καθημερινά, απευθείας απο την Λαχαναγορά του Ρέντη, ώστε να έχετε οτι πιο φρέσκο υπάρχει κατευθείαν στο πιάτο σας!

Τι θα παραλάβεις:

  • Riso Vialone Nano Ferron
  • Baby Σπανάκι
  • Χτένια
  • Μυρωδικά & Μπαχαρικά

+ Όλα τα υλικά που χρειάζεσαι για να φτιάξεις την συνταγή εκτός από Αλάτι, Πιπέρι και Ελαιόλαδο

Οι Aποστολές γίνονται * με δικά μας μισθωμένα αυτοκίνητα (οχι courier)
(*για αποστολή εκτός Αττικής η παραλαβή πρέπει να γίνει στα ΚΤΕΛ)

Αγόρασε την συνταγή για να δείς αναλυτικά όλα τα υλικά καθώς και βίντεο με τις οδηγίες παρασκευής απο τον chef

Tο κουτί , λόγω των φρέσκων πρώτων υλών και για την διασφάλιση της μέγιστης ποιότητας θα πρέπει να καταναλωθεί εντός 72 ωρών.

Βαθμός Δυσκολίας : 2
Χρόνος Παρασκευής : 40'
Σερβίρει : 4 Άτομα
Χρ. Προετοιμασίας : 5'
    Tιμή:
  • 58,00€

Υπολογίστε να το παραλάβετε 1 μέρα πριν το μαγειρέψετε
Chef

Δημήτρης Σταμούδης